top of page

Sömestr Tatilinde İstanbul'da Çocuklar için Keyifli Mekanlar

Sömestr tatilinde istanbul'da yapılacaklar tatillerini değerlendirebilecekleri birbirinden eğlenceli, öğretici ve keyifli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İşte çocuklarla gidilebilecek yarı yıl etkinlikleri için adresler..


miniatürk

MÄ°NÄ°ATÃœRK


Antik Çağ'dan Roma ve Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar bu topraklarda etkili olmuş her medeniyetin kültüründen günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getirerek Haliç kıyısında konumlanıyor. Masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyen çocukları ağırlıyor.


rahmikoçmüzesi

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ

Sömestr tatilinde istanbul'da yapılacaklar arasında, Haliç'in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde konumlanan Rahmi M. Koç Müzesi, yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılmaktadır. Müze, Mustafa Koç Binası, Tarihi Hasköy Tershanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır.


Müze, çocuklara yönelik DNA, astronomi, matbaa ve matematik gibi çeşitli eğitimlerin verildiği atölyelerle dikkat çekmektedir. Endüstri ve mühendislikle ilgili objeleri ve belgeleri içeren müze, tüm ülkelere ve geçmişten günümüze kadar olan dönemlere ait zengin bir koleksiyon sunarak çocukların ilgisini çekmektedir.


oyuncak müzesi

Ä°STANBUL OYUNCAK MÃœZESÄ°


Şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, 1700'lü yıllardan günümüze kadar olan oyuncak tarihinin en seçkin örneklerini sergilemektedir.


Akın'ın 20 yıl içinde 40'tan fazla ülkeden koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık artırmalardan satın aldığı oyuncaklarla oluşturulan İstanbul Oyuncak Müzesi, dünya tarihini eğlenceli ve unutulmaz bir öğrenme deneyimiyle sömestr tatilinde istanbul'da yapılacaklar listemizde bulunmaktadır.



çikolata müzesi

ÇİKOLATA MÜZESİ


Esenyurt'taki Çikolata Müzesi, çocukların kesinlikle ilgiyle gezecekleri müzeler arasında öne çıkıyor, çünkü çikolataya olan düşkünlükleri burada doyasıya tatmin oluyor.


Müze, çikolatadan yapılan Türk İslam sanatının şaheserlerini, dünya sanatının başyapıtlarını, masal kahramanlarını, ünlü efsaneleri ve şelaleleri içermektedir.


Ana salonda, gerçek boyutlu çikolata ev, Nuh'un Gemisi ve çikolatanın tarihini anlatan tablolar gibi öğeler bulunmaktadır.


İstanbul Salonu'nda ise Galata Kulesi'nden Sultan Ahmet Camisi'ne, Kız Kulesi'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar İstanbul'u temsil eden birçok tarihi yapıt yer almaktadır. Ayrıca, Medeniyetler Salonu'nda Hitit, Antik Yunan, Bizans ve Osmanlı devlet ve milletlerini simgeleyen çikolata eserlerle geçmişe çikolata tadında bir yolculuk yapmak mümkündür.


balmumcu müzesi

MADAME TUSSAUDS


Madame Tussauds, dünyanın en ünlü balmumu heykel müzelerinden biri olarak tarihi ve kültürel kahramanlar ile sanat, spor ve siyaset dünyasından yaklaşık 60 ünlü ismi bir araya getiriyor.


Müze, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait tarihi bir gezinti sunarken, Türkiye'den birçok tanınmış ismin yanı sıra uluslararası müzik, spor ve film dünyasından pek çok ünlünün balmumu heykellerini görme fırsatı sunmaktadır.


Mustafa Kemal Atatürk, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet gibi tarih ve liderler bölümünde; Zeki Müren, Madonna, Beyonce, MFÖ, Barış Manço gibi isimlerin yer aldığı müzik bölümünde; Mona Lisa, Albert Einstein, Leonardo da Vinci gibi figürlerin bulunduğu bilim ve kültür bölümünde; Maria Sharapova, Rafael Nadal gibi spor dünyasının önemli isimlerinin heykellerinin sergilendiği spor bölümünde birçok ünlü ismin balmumu heykeli müzeyi renklendiriyor.


darıca hayvanat bahçesi

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ


Darıca Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olup ziyaretçilere, aslanlardan maymunlara, timsahlardan boz ayılara, çeşitli türlerde kuşlardan sürüngenlere kadar birçok canlıyı gözlemleme fırsatı sunmaktadır.


vialand

VÄ°ALAND


Yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazi üzerine kurulan Vialand, bayram tatilinde de çocukları masalsı bir dünyaya davet ediyor.


Girişinde görkemli bir şato bulunan Vialand, "Oyun Dünyası", "Efsaneler Dünyası" ve "Macera Dünyası" adlı bölümleri içeriyor.


"Macera Dünyası" bölümünde Adalet Kulesi (Tower Ride), Çılgın Nehir (Rafting Ride), Viking (Splash Coaster), Jetski, King Kong, 360, Maceraperest (Family Coaster), Nefeskesen (Roller Coaster), Hayal Perdesi gibi 50'den fazla ünite bulunmaktadır.


Ahşap evleri ve cumbalarıyla "Bir Zamanlar İstanbul Sokağı", eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü ziyaretçilere yaşatıyor.


Açık hava oyun parkı ise çocukların keyifli zaman geçireceği Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinesi, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar gibi birimlerden oluşuyor.


jurassic land

JURASSÄ°C LAND


Ve listemizin en sonunda, eğlence ve eğitimi bir araya getiren konsepti Türkiye'ye tanıtan Jurassic Land, yalnızca görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda genç ve yaşlı herkesin ilgisini çekiyor.


Tecrübeli rehberler eşliğinde gerçekleştirilen turlarda, ziyaretçiler efsanevi dinozorları hem yakından tanıma hem de dönem hakkında bilgi edinme fırsatı buluyorlar.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page