top of page

Polat Çiftinin Avukatından Önemli Açıklamalar!

''Yeni atanan savcının, müvekkillerimi 2 günde çıkarması lazım''

polat çiftinin avukatı

Kasım ayında cezaevine gönderilen Engin ve Dilan Polat çiftinin avukatlarından Hüseyin Kaya, katıldığı canlı yayında "Dosyanın savcısı değişti. Hazır olan dosya, iddianamenin bir hafta içinde hazırlanmasını ve müvekkillerin iki gün içinde serbest bırakılmasını gerektiriyor. Biz bu davadan 26 gün süre alacağız" açıklamasında bulundu.

Dikkat çeken yaşamlarıyla bilinen Dilan Polat ve Engin Polat çifti, 5 Kasım'da kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çiftin avukatı Hüseyin Kaya, Aramızda Kalsın programında, yeni atanmış savcının hemen iddianame hazırlaması gerektiğini ve Polat çiftini serbest bırakması gerektiğini belirtti.


dilat polat tutuklu

Savcı değişikliğiyle ilgili konuşan Kaya, "Dosya hazır, yeni savcı bir hafta içinde iddianameyi hazırlar. 2 günde de müvekkilleri serbest bırakması lazım. Devletimiz ve yargımız için bu çok önemli. Geç bile kalındı. Bizim bu davanın sonunda 26 gün alacağımız çıkacak. Bunun için de dava açacağız tabi ki" dedi.

Dilan Polat'ın cezaevinde Engin Polat ile görüşmek için pembe oda talep ettiği söylentileriyle ilgili olarak Kaya, "Böyle bir şey yok. Ayıp oluyor artık. Dilan Hanım'la 15 dakika konuşuyoruz ve sürekli ağlıyor. Görüşme odasındaki kamera da Dilan Hanım'ın yüzünü görüyor. O kameranın vicdanı olsa, bu dosya için annesini tutuklu bırakmaz. Bu ülkede milyon dolarlık vergi suçları affediliyor. Vicdanımızı yargılayacağımız hiyerarşiye göre yapalım" ifadelerini kullandı.

polatçifti

Dilan-Engin Polat çifti, Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak, Tayyar Taylan Öz, Özlem Öz ve Tuzlaspor Başkanı Mehmet Berzab İlhanlı ile birlikte yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten savcının geçtiğimiz ay görev yerinin değiştirildiğini belirtti. HSK kararnamesiyle Savcı Gökalp Kökçü, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atanmıştır.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page