top of page

Japonya'da Korkunç Uçak Kazası!

Japonya'da, bir yolcu uçağının pistte sahil güvenlik uçağıyla çarpışması sonucunda beş kişi hayatını kaybetti!


Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda meydana gelen olayda, Japan Airlines'a ait bir yolcu uçağı ile sahil güvenlik uçağının pistte çarpışması sonucunda beş kişi hayatını kaybetti. Uçaklardan tahliye edilen yüzlerce kişi ise kurtarıldı.

Haneda Havalimanı'nda yaşanan bu trajik olayda, Japan Airlines'a ait uçağın sahil güvenlik uçağı ile çarpışması sonucunda çıkan yangında beş kişi hayatını kaybetti. Yolcu uçağındaki 379 kişi sağ salim kurtulurken, sahil güvenlik uçağının altı mürettebatından beşi yaşamını yitirdi.



Sahil Güvenlik, çarpışmanın, yılbaşı günü meydana gelen ve en az 48 kişinin ölümüne neden olan depreme yardım götüren uçaklardan birinin Niigata Havaalanı'na gitmekte olduğu sırada gerçekleştiğini açıkladı.

japonya uçak kazası

Olaya tanık olan bir Japan Airlines yolcusu, iniş sırasında bir çarpma hissi yaşadıklarını belirterek, "İndiğimiz anda bir şeye çarpmışız ve yukarı doğru sarsılmışız gibi bir patlama hissettim" dedi.

Havaalanındaki yangın ve çarpışma nedeniyle acil durum önlemleri alındı, Japonya Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu ve hava trafiği geçici olarak durduruldu. Kazanın nedeni hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page