top of page

Acı Haber! Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti!

Türk sanat müziğinin usta ismi Yüksel Uzel, bir süredir mücadele ettiği kansere maalesef yenik düştü. Ünlü şarkıcı, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte ayrıntılar…


yüksel uzel

Kanserle mücadele eden Türk sanat müziğinin usta ismi Yüksel Uzel, 74 yaşında yaşam savaşını kaybederek aramızdan ayrıldı. Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yaşayan ünlü ses sanatçısının cenazesi, Türkiye'ye getirilerek İstanbul'da defnedilecek.


Türk Sanat Müziği'nin önemli isimlerinden biri olan Yüksek Usel, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Johannesburg'da yaşamını sürdüren ünlü sanatçı, bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Ne yazık ki, bu mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi. Yüksel Uzel'in cenazesi, yaşadığı ülkeden kızı Arzu tarafından Türkiye'ye getirilerek İstanbul'a defnedilecek.


yüksel uzel 2

Arzu Uzel, ünlü sanatçının vefatı üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Annem, bu sabah erken saatlerde aramızdan ayrıldı. Yarın gece (Pazartesi) İstanbul’a hareket edeceğiz. Cenaze namazını, Salı günü ikindi namazının ardından düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.


Yüksel Uzel kimdir?


1950 senesinde dünyaya gelen ve gerçek adı Yüksel Katmer olan ünlü ses sanatçısı aslen Rizelidir. Erken yaşta babasını kaybetmesi sebebiyle eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda olan sanatçı, müzik kariyerine 1975 senesinde İstanbul Belediye Konservatuarı’nda korist olarak başlayarak Türk sanat müziğinin usta isimleri arasında yer alarak devam etti.



Ve son olarak, sizlerle usta sanatçının seslendirdiği eserlerinden birini paylaşmak isteriz;



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page